Lämmön­vaih­timet

Lähes kaikelle lämmönsiirrolle on olennaista jatkuvuus, tehokkuus ja luotettavuus sekä riippumattomuus ulkoisten olosuhteiden vaihteluista. SSG Sahala HEX lämmönvaihtimet täyttävät energiateollisuuden prosessien kaikki vaatimukset ja tarpeet. Olipa sitten kyseessä ydinvoimala, voimala, biovoimala, jalostamo, kemianlaitos tai paperi- ja sellutehdas valikoimastamme löytyvät erityyppisiin ja erikokoisiin kohteisiin soveltuvat lämmönvaihtimet ja muut paineastiat.

Tuotteita ja palvelujamme

Lämmönvaihtimet:

 • lämmönvaihtimien valmistus SSG Sahalan omasta tuotannosta, lämpötekninen mitoitus ja suunnittelu
 • lämmönvaihtimien korjaukset ja huollot
 • lämmönvaihtimien varaosat

Painelaitteet:

 • painelaitteiden ja paineastioiden valmistus ja suunnittelu
 • painelaitteiden korjaukset ja huollot

Kuorimarumpujen ja prosessirumpujen varaosat

Konepajatyöt

Lämmönsiirrossa tehokkuus ja luotettavuus on hiottu äärimmilleen

Vuosikymmenten kehitystyö ja kokemus sadoista toimituksista ovat hioneet Sahala Hexin lämmönvaihtimien termodynaamiset ratkaisut tehokkaiksi ja taloudellisiksi. Ne mahdollistavat erilaisten voimaloiden lämpötaseen optimaalisen hallinnan kaikissa tuotantotilanteissa vuodenajoista ja olosuhteista riippumatta.

Luotettavuus on keskeinen osa tehokkuutta. Mitoitus-, rakenne- ja materiaaliratkaisumme perustuvat vankkaan kokemukseemme voimalaitosprosessien erityisvaatimuksista. Kehitämme jatkuvasti myös valmistusmenetelmiämme. Eräs esimerkki tästä on täysin automaattinen MaTIC 500 -orbitaalihitsausjärjestelmämme, jolla liitämme lämmönvaihtimien putket putkilevyihin. Uuden teknologian ansiosta hitsaustulos on erittäin laadukas, ja sama laatu toistuu kerta kerran jälkeen.

Sahala Hexin tuotetarjonta kattaa voimalan kaikki lämmönvaihtimet ja syöttövesisäiliön.
Prosessien ja materiaalien erikoisuudet otetaan huomioon myös suunnittelussa ja valmistuksessa. Hyödynnämme tarvittaessa viimeisimpiä huipputeknologioita, kuten vibraatioanalyysiä laitteistojen värähtelyjen matemaattiseen mallinnukseen ja FEM-menetelmää (Finite Element Method) lujuuslaskentaan. Meillä on myös valmiit ja hyväksytyt hitsausmenetelmät mitä erilaisimmille materiaaleille ja prosessivaatimuksille.

Voimalaitokset

Energiantuotanto edellyttää paitsi tehokkuutta myös äärimmäistä luotettavuutta. Tämän vuoksi voimalaitosten laitteiden valmistusmateriaalit valitaan yksilöllisesti kunkin kohteen erityisvaatimusten mukaisesti. Pelkkä materiaalivalinta ei kuitenkaan riitä, vaan myös valmistusprosessit ja erityisesti hitsausmenetelmät on hallittava syvällisesti kohteiden olosuhteet tuntien. Koska vaatimukset prosesseissa vaihtelevat suuresti, on käyttämämme materiaalivalikoima varsin laaja. 

Esimerkkejä materiaaleista

 • hiiliteräkset (CS, LTCS)
 • ruostumattomat teräkset
 • duplex- ja super duplex -teräkset
 • superausteniittiset teräkset (6Mo)
 • kuumalujateräkset ( 1.25Cr 0.5Mo, 2.25Cr 1Mo, 5Cr 0.5Mo)
 • compound-materiaalit
 • nikkeliseokset ( Alloy 825, Alloy 625, Monel 400)
 • alumiini
 • titaani

Tuotteitamme

 • korkeapaine-esilämmittimet
 • matalapaine-esilämmitttimet
 • kaukolämmönvaihtimet
 • lauhduttimet ja apulauhduttimet
 • höyryakut
 • syöttövesisäiliöt 

Petrokemia ja kemianteollisus

Sahala Hexin vankka kokemus kemian- ja petrokemianprosesseista, käytettävistä valmistusmateriaaleista sekä johdonmukainen tuotteiden ja valmistusmenetelmien kehitystyö takaavat, että yksilöllisesti suunnitellut ja valmistetut laitteemme toimivat kohteessa kuin kohteessa luotettavasti ja tehokkaasti.

Aiempaakin ankarammat prosessiolosuhteet edellyttävät, että laitteiden valmistusmateriaalit valitaan yksilöllisesti kunkin kohteen erityisvaatimusten mukaisesti. Pelkkä materiaalivalinta ei kuitenkaan riitä, vaan myös valmistusprosessit ja erityisesti hitsausmenetelmät on hallittava syvällisesti kohteiden olosuhteet tuntien.

Tuotteitamme

 • putkilämmönvaihtimet
 • höyryakut
 • syöttövesisäiliöt

Paperi- ja selluteollisuus

Selluteollisuuden laitteiden suunnittelu ja valmistus edellyttävät vankkaa prosessituntemusta. Paperi- ja selluteollisuus ovat olleet Sahala Hexin keskeisimpiä asiakkaita jo yli 50 vuoden ajan. Vankka kokemuksemme selluprosesseista, käytettävistä valmistusmateriaaleista sekä johdonmukainen tuotteiden ja valmistusmenetelmien kehitystyö takaavat, että yksilöllisesti suunnitellut ja valmistetut laitteemme toimivat kohteessa kuin kohteessa luotettavasti ja tehokkaasti.

Lämmönvaihtimille ei riitä pelkkä termodynamiikka

Sellutehtaan erityisolosuhteet asettavat lämmönvaihtimille poikkeuksellisia vaatimuksia. Korkeat paineet ja lämpötila eivät ole ainoa haaste, vaan sellutehtaan lämmönvaihtimet joutuvat käsittelemään erilaisia lipeitä, likaislauhteita ja muita aineita, joiden koostumus, epäpuhtaudet ja viskositeetti vaihtelevat merkittävästi. Tällaiset prosessimuuttujat ja häiriöt edellyttävätkin lämmönvaihdinten rakenteelta paljon enemmän kuin vain optimaalista termodynamiikkaa.

Näiden tekijöiden hallitseminen lämmönvaihdinten kehityksessä, sovellusten suunnittelussa ja mitoituksessa ei onnistu ilman vankkaa kokemusta selluprosessien käyttäytymisestä. Sitä Sahala Hexille on kertynyt vuosikymmenten aikana tuhansista lämmönvaihtimista.

Tuotteitamme

 • putkilämmönvaihtimet
 • höyryakut
 • syöttövesisäiliöt

Sahala Hexin lämmönvaihtimet ovat mukana sellun tuotannossa puunkäsittelyssä, keitossa, pesussa, valkaisussa, haihduttamolla, soodakattilalla sekä kaustisoinnissa.

 

Kuka huoltaa lämmönvaihtimia?

Me. Huollamme vanhojen brändien, kuten Sento, Ahlström, Högfors, HögforsSahala ja Sahala Worksin valmistat lämmönvaihtimet vuosikymmenten vankalla ammattitaidolla. Kun puhutaan lämmönvaihtimista, monelle saattaa tulla mieleen vanhat lämmönvaihdinvalmistajat kuten, Sento, Ahlström, Högfors, HögforsSahala ja Sahala Works. Suomesta ja muista pohjoismaista löytyy satoja näiden vanhojen brändien valmistamia lämmönvaihtimia, jotka kaipaavat välillä huoltotoimenpiteitä.

Nykyisenä lämmönvaihdinliiketoiminnan omistajana valmistamme uusia lämmönvaihtimia, mutta myös huollamme vanhoja. Hoidamme lämmönvaihtimien huollot, varaosien valmistuksen ja asennukset yhteistyössä uusia lämmönvaihtimia valmistavan yksikkömme, SSG Sahala Hexin kanssa.

Tarjoamme monenlaisia huoltopalveluja lämmönvaihtimille, aina asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityinä. Tarvittaessa pystymme korvaamaan laitteen kokonaan, tai vain osan siitä. Voimme esimerkiksi putkittaa lämmönvaihtimen putkiryhmän kokonaan uusiksi, tai vaihtaa pelkästään osan putkista. Hoidamme myös pienempiä kokonaisuuksia, kuten vioittuneen kammion purkamisen sekä uuden kammion toimituksen asennuksineen.

 

LÄMMÖNVAIHTI­MET – SSG SAHALA!

WE MIND YOUR BUSINESS.