SSG Sahalan kesämestarin matkassa

21- vuotias, energiatekniikan opiskelija Konsta Lankinen on monelle paikalliselle tuttu kasvo. Konsta tunnetaan jääkiekkoseura Warkiksen pelaajana, kiekkokoulun valmentajana sekä päiväkotilasten luisteluttajana. SSG Sahalan kesämestarina Konsta aloitti huhtikuussa. Syyskuun alkuun kestävän kesäpestin aikana hän suoritti myös opiskeluihin liittyvää työharjoittelua, johon kuului mm. työnjohtoharjoittelu. Miten Konsta päätyi kunnossapitoalalle kesämestariksi?

Peruskoulun jälkeen Konsta opiskeli ammattikoulussa rakennuslinjalla. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli hetken rakennusalalla, kunnes alkoi suunnittelemaan alan vaihtoa ja uusia opintoja. Yksi vaihtoehdoista oli pelastusopisto, mutta Savonian energiatekniikkaopinnot houkuttelivat jo senkin takia, että koulu sijaitsi kotikaupungissa Varkaudessa. Siitä alkoi Konstan matka energiatekniikan insinööriksi.  

Ihan ummikkona ei Konsta SSG Sahalalle tullut, sillä ennen kesämestarin pestiä Konsta oli ollut muutaman kerran apuna asennushommissa. Kun kesämestarilta kysyy mitä hänen työnkuva on pitänyt sisällään, vääntyy Konstan naama leveään hymyyn. ”Mistähän aloittaisi?”, Konsta naurahtaa. Konsta kertoo, ettei yksikään päivä ole ollut samanlainen. Hän kertoo SSG Sahalan parhaaksi puoleksi sen, että työ on ollut todella monipuolista ja opiskelijankin on annettu tehdä oikeita töitä, oppia ja kokea. ”Olen saanut reissata ja tutustua eri työmaihin sekä päässyt näkemään paikan päällä miten asennukset hoidetaan.”

Kesämestarin työnkuvaan on kuulunut työ- ja kulkulupien hankkimista, työmaiden valmistelua, tavaran tilausta ja toimitusta työmaille, konttorihommia sekä mm. työvaateasioiden hoitamista. Työhön on kuulunut myös ongelmatilanteiden ratkaisua sekä työmiesten apuna ja tukena olemista. ”Mahtava puoli tässä yrityksessä on se, että täällä pääsee tekemään kaikkea, jolloin koko toiminnankuva aukeaa, eikä vaan joku yksittäinen osa. Olen ollut mukana suunnittelupalavereista työmaille sekä tehnyt kaikkea siltä väliltä.”

Konsta kiittelee SSG Sahala Oy:n porukkaa toimitusjohtajasta hitsareihin. ”Täällä on tosi hyvä porukka, jonka kanssa on ollut mukava tehdä töitä. Minut on otettu opiskelijana todella hyvin vastaan ja olen saanut aina apua kysyttäessä. Tietotaito koko kunnossapitoalasta on lisääntynyt hurjasti.”

Tulevaisuus on Konstalle vielä kokonaan avoinna. Ensimmäisenä steppinä ja tavoitteena hänellä on saada insinöörin paperit ulos ja valmistua. ”Valmistumisen jälkeen olisi hienoa löytää vakituinen työpaikka.” Liikkuvaiselle ja aktiiviselle Konstalle yksi asia on ainakin varmaa: ”Konttoriin ei minua saa istumaan koko päiväksi! Tämä viiden kuukauden mittainen pesti näytti hyvän suunnan- tällainen työ voisi hyvin olla minua varten.”

Kolmanteen opiskeluvuoteen startataan syyskuussa hyvillä mielin. Ennen syksyn tuloa kesämestari aikoo vielä moottoripyöräillä sekä pelata golfia. Sitäkin hän muuten harrastaa varsin hyvällä menestyksellä.

SSG Sahala Oy:n porukka kiittää Konstaa ja toivottaa tsemppiä opintoihin!

Tutustu myös

ULKOINEN TIEDOTE

ULKOINEN TIEDOTE

SSG Sahalan myynti Elcoline Groupille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän