Myllykosken yksikön johtoon ihmisläheinen johtaja

Risto Judin ottaa Santeri Hataran paikan, SSG Sahala Oy:n Myllykosken yksikön johdossa, Santerin siirtyessä kesällä muiden haasteiden pariin. Olemme jo aiemmin huomanneet somen voiman rekrytointiprosesseissa ja nyt yksikönjohtajakin löytyi somen välityksellä!


”Kaverille oli vinkattu LinkedInissä olleesta työpaikkailmoituksesta ja hän vinkkasi siitä minulle. Muuten en olisi tiennyt hakea tätä paikkaa”, uusi yksikönjohtaja Risto Judin kertoo.
 
Porista lähtöisin olevalla Ristolla on vahva tekninen tausta. Hän on koulutukseltaan kone- ja tuotantotekniikan insinööri. Työt veivät noin viiden Pori Energian voimalaitoksilla tehdyn työvuoden jälkeen Riston 3,5 vuodeksi Ruotsiin, jossa Risto työskenteli kartonkiputkitehtailla Sonoco-Alcorella ensin prosessi- ja turvallisuusinsinöörinä Ruotsissa ja Norjassa ja lopulta yksikön päällikkönä Norrköpingissä. Sen jälkeen Risto muutti perheineen Kotkaan ja siirtyi työskentelemään Kotka Millsin voimalaitokselle käyttöinsinöörinä sekä lopulta paperikoneen käyttöinsinöörinä. ”Minulla on vahva kokemus voimalaitoksista ja uskon sen olevan etu myös tässä uudessa työssäni”, Risto sanoo.
 
Yksikönjohtajan vaihtuminen on tehty asteittain ja Santeri on kulkenut alkukuukaudet Riston rinnalla. Santeri Hatara kertoo, että hänelle oli tärkeää, että hänen paikalleen löytyisi luotettava kaveri, jonka kanssa yhteistyö toimisi. ”Minulle oli erityisen tärkeää, ettei tekemäni työ valuisi hukkaan, vaan olisi jatkumo. Ristosta minulla on todella hyvät fiilikset, hän on mukava ja ennen kaikkea tolkun kaveri”, Santeri naurahtaa.
 
Risto puolestaan kertoo, että ensifiilikset työstä ja yrityksestä ovat vastanneet odotuksia. ”Tällä toimialalla on tyypillistä, että työ on jatkuvaa oman nahan uudelleen luomista. Koko ajan täytyy mennä eteenpäin ja kehittyä. Koronavuosi on ollut vaikea kaikilla ja jokainen yksikönjohtaja voi taputtaa itseään olalle, että hommaa on saatu pyöritettyä näinkin hyvin. Nyt on aika katsoa tulevaan ja etsiä rohkeasti uutta suuntaa. Meillä on paljon käyttämätöntä, hyvää potentiaalia Myllykosken yksikössä, jota ei ole, ehkä maailman tilanteestakin johtuen pystytty hyödyntämään. Odotan innokkaana ja jännityksellä tulevaa”, Risto kertoo.
 
Risto mainitsee vahvuuksikseen ihmisläheisen johtamisen ja ihmisten tuntemuksen. ”Olen aina osannut hyödyntää ja löytää työntekijöistä heidän potentiaalinsa. Välttämättä he eivät itse näe potentiaaliaan/taitavuuttaan, vaan se on kerrottava kannustaen heille. Olen puhunut itsestäni usein myös laiskana innovaattorina. Kun keksin ideoita boxin ulkopuolelta, en pidä sitä nerokkuutena vaan laiskuutena. Koska en jaksa tehdä noin – on keksittävä uusi, järkevämpi tapa tehdä se”, Risto nauraa.
 
Kun Ristolta kysyy, mikä sai Riston hakemaan paikkaa, on vastaus selvä. ”Santerin LinkedIn-postauksessa puhuttiin johtamisesta, kunnossapidosta ja valmiudesta myyntiin. Nämä kaikki kolme asiaa ovat minulle erittäin tärkeitä. Haluan johtaa ihmisiä oikeudenmukaisesti ja oikein, niin että heistä saadaan tarvittava resurssi irti. Kunnossapito ollut aina iso osa työuraani. Sanotaan, että käyttäjät hajottaa ja kunnossapito korjaa, ja näinhän se on. Kunnossapito ja sen alan ammattilaiset ovat erittäin tärkeässä roolissa teollisuuden kentällä. Myyminen on taas hauskaa! Siinä kohtaa aina uusia ihmisiä ja pääsee kasvattamaan verkostoa.
 
Kiireinen kesäkausi on alkanut Myllykoskella. ”Meillä on vesivoimalatyömaat ja pajalla täysi tohina päällä”, Risto kertoo. Vakituista alaisia Ristolla on yhteensä 13 henkilöä, joista 11 on hitsaria/asentajaa sekä 2 työnjohtajaa. Porukkaa tullaan rekrytoimaan lisää aina asiakkaan tarpeiden ja kysynnän mukaan.
 
Santeri Hatara ja Risto Judin haluavat yhdessä jakaa verkostoilleen tietoa tästä muutoksesta. ”Riston verkosto tietää Riston ja luottaa häneen. Minun siirtyessä Myllykoskella muihin tehtäviin, haluan verkostoni kääntyvän jatkossa näissä asioissa Riston puoleen. Uskon, että hän on juuri oikea mies astumaan saappaisiini”, Santeri painottaa.

Tutustu myös

ULKOINEN TIEDOTE

ULKOINEN TIEDOTE

SSG Sahalan myynti Elcoline Groupille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän