Kaukolämpö-reduktiolämmönvaihdin kaupat

Savon Voima on ostanut Joensuun voimalaitokselleen Kaukolämpö-reduktiolämmönvaihtimen SSG Sahala Oy:ltä. Kauppaan kuuluneet reduktiolämmönvaihdin sekä määritellyt lisävarusteet otetaan voimalaitoksella käyttöön keväällä 2021.

TIEDOTE Varkaus 21.10.2020

Lämmönvaihtimen avulla Joensuun voimalaitoksen sähköntuotannon joustavuutta voidaan huomattavasti lisätä, jolloin öljyllä toimivien varalämpölaitosten käyttöä talven huippupakkasilla voidaan vähentää.  Lisäksi lämmönvaihdin on välttämätön laitoksen jatkoinvestointien kannalta, joilla tavoittelemme turpeen osuuden pienentämistä noin 60 – 80 prosentilla. Reduktiolämmönvaihdin on Savon Voiman ensimmäinen merkittävä investointi Joensuussa ja käynnistää investointien sarjan kohti hiilineutraalia Joensuuta.

Tämä ei ole Sahalan ensimmäinen Joensuun voimalaitokselle toteutettu laitetoimitus. Aiemmin on toimitettu mm. 2 kpl korkeapaine-esilämmittimiä ja 2 kpl kaukolämmönvaihtimien putkiryhmiä. Tällöin voimalaitos oli vielä Fortum Power and Heatin omistuksessa.

SSG Sahala Oy tunnetaan toimitusvarmuudesta ja laadusta. Näihin asioihin tulemme panostamaan myös lämmönvaihdinmarkkinoilla.

Lisätietoja:
Jarkko Jäppinen
Liiketoimintajohtaja, Lämmönvaihdinyksikkö
SSG Sahala Oy
Puh. +358 40 830 6830
[email protected]

Juha Räsänen
Liiketoimintajohtaja, Energiantuotanto
Savon Voima Oyj
+358 40 746 1220
[email protected]

SSG Sahala – kunnon asiantuntija

SSG Sahala on teollisuuden elinkaaripalveluihin erikoistunut yritys. Palvelumme kattavat kokonaiskunnossapidon sekä kunnossapito- ja asennusprojektit. Lisäksi konepajamme valmistavat tuotantoprosesseihin ja koneisiin liittyviä, asiakaskohtaisia tuotteita. Keskeisimpiä toimialojamme ovat konepajateollisuus, ydinvoimalat, voimakattilalaitokset, metsä- ja prosessiteollisuus, pienet ja keskisuuret teollisuusyritykset sekä kunnalliset laitokset. SSG Sahalan palveluksessa on 160 kunnossapidon ammattilaista, ja liikevaihtomme on noin 16,7 miljoonaa euroa. Palvelukeskuksemme sijaitsevat Varkaudessa, Joensuussa, Kouvolassa, Laukaassa, Myllykoskella, Mäntyharjulla, Pirkkalassa ja Oulussa

Savon Voima on 20 toimialueensa kunnan omistama energiakonserni, jonka muodostaa emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen täysin omistamat tytäryhtiöt Savon Voima Verkko Oy ja Savon Voima Joensuu Oy. Liiketoimintaamme ovat sähköverkkoliiketoiminta, kaukolämmön tuotanto ja jakelu sekä sähkön tuotanto. Sähkön myyntiliiketoiminta, salkunhallintapalvelut sekä uudet energiaratkaisut -liiketoiminnat siirtyivät 1.1.2019 Savon Voiman osittain omistamaan (46,2 %) Väre osakeyhtiöön. Savon Voima -konsernin liikevaihto oli viime vuonna 187,7 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on noin 160. 

Tutustu myös

ULKOINEN TIEDOTE

ULKOINEN TIEDOTE

SSG Sahalan myynti Elcoline Groupille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän