SSG Sahalan Kouvolan yksikön esittely

SSG Sahalan Kouvolan yksikössä on keskitytty painelaitteiden ja prosessiputkistojen asennus-, huolto- ja kunnossapitopalveluihin mutta teemme myös mekaanista kunnossapitoa. Suurimpia asiakkaita ovat voimalaitokset ja töitä tehdään myös erilaisissa prosessiteollisuuden tuotantolaitoksissa. Yksi Kouvolan yksikön tärkeistä alueista on Porvoon jalostamo, jossa toimitaan useassa kohteessa, kertoo SSG Sahala Oy:n yksikönjohtaja Mika Niemi.

Pääsääntöisesti Kouvolan yksikön työt ovat suuntautuneet Etelä-Suomen alueelle. Jatkuvan miehityksen palvelusopimuksia SSG Kouvolan yksiköltä löytyy tällä hetkellä Lahdesta, Porvoosta ja Helsingistä. ”Projekteja on menossa muuallakin, mm. Hämeenlinnassa. Ja viime vuonna oltiin Siilinjärvellä, joten palvellaan kyllä asiakkaita siellä missä meitä tarvitaan. Toimintaa voisi olla toki enemmänkin, erityisesti paikalliset yhteistyöt kiinnostavat.”

SSG Sahala Oy osti Högfors Stekan asennusosaston vuonna 2011, jolloin siitä tuli Sammet Asennuksen Kouvolan toimipiste. Vuonna 2012 toimipiste muutti HögforsStekan vanhoista tiloista Voikkaan yritysalueelle nykyisiin hallitiloihin, jossa tehdään joihinkin isoihin projekteihin esivalmisteita. Kuusaankosken Sammet asennuksen toiminta ja henkilöstö siirtyi 2015 myös Voikkaan tiloihin. Nimenvaihdos SSG Sahala Oy:ksi tapahtui vuonna 2019, kun SSG Sahala fuusioitui.

Kouvolan yksikössä on tällä hetkellä 29 vakituista työntekijää, joista 6 on toimihenkilöitä, 11 hitsareita ja 12 putkiseppiä ja asentajia. Yksikönjohtaja Mika Niemi pitää hyvänä asiana, että heillä on edelleen Stekan aikaisia kokeneita työntekijöitä mutta myös nuorempaa sukupolvea etenkin hitsareina. Mika Niemi harmittelee, että uutta, osaavaa työvoimaa on vaikea löytää. Viime vuonna Kouvolan yksiköllä oli pitkään käynnissä työnhaku mutta montaa yhteydenottoa ei tullut, onneksi sentään muutama vahvistus saatiin. Oppilaitosyhteistyö on ollut suunnitteilla, mutta tällä hetkellä uudet työntekijät löytyvät pääsääntöisesti alan muista yrityksistä.

Yksikön työvahvuuteen kuuluu myös muutama toiminimellä tekevä, joita hyödynnetään tarpeen vaatiessa. SSG Sahala Oy:n Kouvolan yksikkö aloitti viime vuonna myös alihankintayhteistyön, joka mahdollistaa lisäresurssit. ”Alihankintayhteistyöstä on suuri apu, sillä sen avulla saadaan tuplattua resurssit tarvittaessa”, Mika Niemi sanoo. SSG Sahala Oy:n yksiköiden välillä tehdään yhteistyötä jatkuvasti ja miehityksiä vaihdellaan tarpeen ja tilanteen mukaan. ”Parhaillaankin meillä on Oulun ja Myllykosken yksikön miehiä lainassa. Yhteistyö yksiköiden välillä on tärkeää monilla tavoin. Pystytään hyödyntämään ja tasaamaan resursseja, lisäksi työmaita kierrellessä voi vastaan tulla homma, jota ei ehkä itse pystytä, mutta meidän toinen yksikkö pystyy hoitamaan homman. Näin voimme tarjota laajemmin palveluita asiakkaillemme.”

Kouvolan yksikön vahvuudeksi Mika Niemi nimeää ammattitaitoiset työmiehet, jotka taipuvat moneen. Monipuolinen kokemus mahdollistaa sen, että heidät voi huoletta lähettää asiakkaan luokse vaikka tiedossa olisi vaikeakin homma. Työntekijämme pystyvät itsenäiseen työhön ilman jatkuvaa valvontaa ja me luotamme heihin ja pyrimme antamaan heille vastuuta. Ammattitaito kehittyy vastuun kautta ja työstä tulee myös mielekkäämpää.

Mika Niemi astui itse SSG Sahala Oy:n palvelukseen ja Kouvolan yksikön vetovastuuseen maaliskuussa 2019 työskenneltyään 25 vuotta hydrauliikkatuotteiden parissa. ”Kun kollega jäi eläkkeelle aloin miettiä, haluanko tehdä tätä työtä vielä 20 vuotta vai pitäisikö haastaa itseään ja etsiä uusia haasteita? Lisäksi olin vähän kyllästynyt ajelemaan Kouvolan ja Nastolan väliä.” Mika näki SSG Sahalan työpaikkailmoituksen ja, koska hän tunsi SSG Sahala Oy:n myyntijohtaja Aki Räisäsen entuudestaan, päätti hän kysyä Akilta hieman lisätietoja. Aki kannusti häntä ottamaan yhteyttä toimitusjohtaja Petri Saloon. ”Muutaman kerran tavattiin ja tultiin hyvin juttuun. Vaikka Pete sanoi, ettei sun taustat ehkä ihan täsmää tarjosi hän paikkaa. Sillä tiellä nyt ollaan”, Mika naurahtaa. Ensimmäinen vuosi on Mikan mukaan mennyt opetellessa talon tavoille ja perehtyessä alan käytäntöihin. ”Haasteita ja opittavaa on riittänyt.” Mika kiittelee sitä, kuinka hyvin hänet otettiin vastaan. ”Puolin ja toisin olemme jeesanneet toisiamme. Meillä on todella hyvä porukka täällä.”

Korona tilanne on vaikuttanut myös Kouvolan yksikön toimintaan, mutta onneksi tekemistä on kuitenkin riittänyt kohtuullisesti, Mika Niemi kertoo huojentuneena. Koronan vaikutus näkyy eniten tulevaisuuteen siirtyneissä seisokkitöissä. ”Tilanne on haasteellinen, koska kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toimintatavat tulevat tämän tilanteen myötä muuttumaan jatkossa, mutta sen voi ottaa joko uhkana tai mahdollisuutena. Minä näen tässä muutoksessa mahdollisuuden. Täytyy vaan yrittää mahdollisimman hyvin hyödyntää tämä muutos ja löytää ne oikeat keinot palvella asiakkaita.”

Tulevaisuuteen lähdetään positiivisin ajatuksin. Kouvolassa pyritään jatkuvaan kehitykseen. Toiminnan kehittäminen tarjousvaiheesta dokumentointiin kuuluu Kouvolan yksikön tuleviin toimenpiteisiin. ”Päällekkäis- ja ristikkäistoimintaa pyritään minimoimaan. Lisäksi työntekovälineet pitää olla kunnossa ja niitä pyritään päivittämään pikkuhiljaa. Etenkin putkistourakat ovat todella kilpailtuja, joten kaikkien osa-alueiden tulee olla priimakunnossa”, Mika Niemi summaa. Yksikönjohtaja kertookin ylpeänä saamastaan asiakaspalautteesta. ”Solmimme tänä vuonna uuden pitkän palvelusopimuksen. Asiakkaan soittaessa lisäresursseista heinäkuulle, sain samalla kuulla, että hommat on sujunut hienosti ja asiakas on tyytyväinen. Joka kerta se lämmittää mieltä, että asiakkaan tiloissa työskentely, asiakkaan silmien alla sujuu hyvin.”

Teolliseen kunnossapitoon ja erilaisiin putkistourakoihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Mika Niemi
040 741 2879
[email protected]

Tutustu myös

ULKOINEN TIEDOTE

ULKOINEN TIEDOTE

SSG Sahalan myynti Elcoline Groupille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän