SSG Sahalan Myllykosken yksikön esittely

SSG Sahala Oy:n Myllykosken konepaja on erikoistunut mekaaniseen kunnossapitoon. Myllykosken yksikön palveluihin kuuluvat kunnossapito- ja asennusprojektit, teräsrakenteiden valmistus ja asennus (hoitotasot, koneiden osat, levy- ja peltirakenteet), linjaukset (telat, sylinterit, käytöt, moottorit, vaihteet ja nivelakselit) etäisyys- ja muotomittaukset (rakenteet ja tasopinnat) pyörivien komponenttien tasapainotus (telat ja puhaltimet) painelaitteiden ja muiden putkistojen valmistus sekä korjaus. SSG Sahala Oy:n Myllykosken yksikön tyypillisiä asiakkaita ovat mm. paperi-, kartonki- ja sellutehtaat, voimalaitokset sekä erilaiset pientuotantolaitokset.

Vuonna 2014 SSG Sahala Oy osti 1992 perustetun Myllykosken Asennuspalvelu Oy:n. Toiminta jatkui vanhalla nimellä vuoteen 2019 asti, jolloin yhtiö fuusioitui kahden muun SSG Sahala Oy:n omistaman yhtiön ohessa emoyhtiöön. SSG Sahala Oy:n Myllykosken yksikönjohtaja Santeri Hatara kertoo, että muutama vuosi sitten tilanne oli sellainen, että suurin osa työntekijöistä alkoi uhkaavasti lähestyä eläkeikää. Nyt työporukkaa on ryhdytty nuorentamaan ottamalla uutta sukupolvea kasvamaan, ettei kaikki tietotaito katoa aikanaan eläkkeelle siirtyvien konkareiden mukana. ”Nuoria ammattimiehiä ei juurikaan löydy vapailta markkinoilta ja siksi olemme ruvenneet itse kouluttamaan heitä ja hyvällä perehdytyksellä he ovat päässeet nopeasti sisälle yritykseen.

Myllykosken yksikön vahvuus on erittäin ammattitaitoinen henkilökunta, josta löytyy monenlaista osaajaa. ”Toimenkuvamme on todella laaja ja onkin onni, että olemme saaneet työntekijöiksi melkoisia multitalentteja, joilla ei mene sormi suuhun, jos työnkuva muuttuu lennossa. Työmailla samat miehet pystyvät asentamaan moottorit ja pumput sekä tarvittaessa tekemään putkiston siihen perään, tai vaihtamaan ensin paperikoneeseen telan ja sen jälkeen linjaamaan sen.” Myllykosken yksikössä luotetaan ja annetaan vastuuta ammattitaitoisille työmiehille. Työnjohto voi turvallisin mielin lähettää asentajat työmaille, sillä he pystyvät työskentelemään omatoimisesti tilaajan kanssa, eikä työnjohdon tarvitse aina olla paikalla tai puuttua juurikaan asioihin. ”Tietysti työnjohto on tukena ja auttaa, jos avut loppuu kesken, mutta hyvin vähän meillä työnjohdon tarvitsee olla olan takana vahtimassa. Jätkät hoitaa kyllä homman”, Santeri toteaa.

Tällä hetkellä SSG Sahalan Myllykosken yksikkö työllistää vakituisesti 14 henkilöä. Saman verran yksikkö työllistää myös osa-aikaisia, tarvittaessa työhön kutsuttavia työntekijöitä. Työntekijät ovat pääsääntöisesti ammatiltaan koneasentajia ja hitsareita. Yksiköstä löytyy myös yksi mittamies sekä yksikönjohtajan Santeri Hataran lisäksi Myllykoskella toimii kaksi työnjohtajaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-10.jpeg

Santeri Hatara on toiminut Myllykosken yksikönjohtajana reilut kaksi vuotta. Ennen kunnossapitoalaa hän työskenteli Japanissa risteilyalusten rakentamisen parissa. Suomeen palattuaan hänelle tarjoutui mahdollisuus, Myllykosken yksikön vetovastuusta. ”Aika pitkään sitä piti kyllä miettiä, että otanko paikan vastaan”, Japanin työkokemuksen jälkeen Helsinkiin kotiutunutta Santeria ei Myllykoski hirveästi houkutellut. ”Ei se nyt varsinaisesti ollut nuorenmiehen unelmien urakaari – Japanista Myllykoskelle, mutta mukavaa on ollut ja haasteita riittänyt”, Santeri nauraa.

Vallitseva maailman tilanne on vaikuttanut myös SSG Sahala Oy:n Myllykosken yksikön työtilanteeseen. ”Normaalia hiljaisempaa on, sillä tehtaisiin ei päästetä sisään. Täytyy olla jotain todella akuuttia, että sinne päästään hommiin.” Kertoo Santeri Hatara. Myllykosken yksikössä on viime aikoina panostettu henkilökunnan koulutukseen ja laadun parantamiseen. ”Me ollaan pudotettu vauhtia ja vähennetty turhaa juoksemista, jotta asioita saataisiin tehostettua ja tehtyä fiksummin.” Näin Myllykoskella aiotaan toimia myös jatkossakin.

SSG Sahala Oy:n Myllykosken yksikkö toimii pääasiassa eteläsuomen alueella, mutta palvelee tarvittaessa asiakkaita kauempanakin. ”Jos tarvetta edellä mainituille palveluille ilmenee, niin minuun voi ottaa aina yhteyttä”, Santeri Hatara vinkkaa.

Tutustu myös

ULKOINEN TIEDOTE

ULKOINEN TIEDOTE

SSG Sahalan myynti Elcoline Groupille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän