SSG Sahalan Laukaan yksikön esittely

Laukaan yksikkö tarjoaa kunnossapito- ja hitsauspalveluita mm. vuosihuoltoihin. Yksiköllä löytyy oma hitsaava konepaja ja koneistamo, jossa pystytään aputoimintona tekemään myös osavalmistusta. Kunnossapitopalveluihin kuuluvat mm. vaihtimien putkitukset ja painelaitteiden korjaukset. SSG Sahala Oy:n Laukaan yksikön tyypillisimpiä asiakkaita ovat voimalaitoksia, sahat, ydinvoimalaitokset sekä prosessi- ja kemianteollisuus.

Yksikön historia juontaa juurensa vuoteen 1984, kun Laukaaseen perustettiin Sammasmaan Metalli Oy, jonka SSG Sahala Oy osti vuonna 2008. Vuoteen 2018 se toimi SSG Sahala Oy:n tytäryhtiönä nimellä Sammet Asennus Oy, kunnes fuusion myötä nimikin vaihtui SSG Sahala Oy:ksi. Laukaan yksikössä työskentelee tällä hetkellä parikymmentä vakituista työntekijää, joista osa on edelleen yrityskaupan myötä siirtyneitä työmiehiä. ”Heillä on vankka osaaminen ja pitkä kokemus alalta. Uusia, nuoria työntekijöitä on tällä hetkellä vaikea saada alalle”, yksikönjohtaja Tomi Heinonen kertoo harmissaan. Vakituisten työntekijöiden lisäksi Laukaan yksikkö työllistää sesonkiaikana 10- 15 määräaikaista työntekijää. SSG Sahala Oy:n Laukaan yksikössä työskentelee hitsareiden, asentajien ja koneistajien lisäksi kaksi toimihenkilöä.

”Työtehtävät ovat meillä todella monipuolisia. Kahta samanlaista päivää ei varmasti ole”, kertoo Tomi Heinonen. ”Kun tehdään projektiluontoisia töitä, tarjoaa se myös mielekkyyttä työhön. Uusi projekti uusine haasteineen saa työn pysymään mielenkiintoisena ja ammattitaitokin kehittyy siinä samalla.” Myös Laukaan yksikkö tekee yhteistyötä toisten SSG Sahala Oy:n yksiköiden kanssa. ”Tuetaan ja autetaan toisiamme ja miehet siirtyvät yksiköiden välillä tarpeen tullen. Vaikka resursseja vaihdellaan, on erityisen tärkeää tuntea tekijäporukka, ketä siirretään paikasta toiseen, jotta osaaminen varmasti kohtaa työmaalla.”

Pohjanmaalta kotoisin oleva Tomi Heinonen on koulutukseltaan konetekniikan insinööri. Tomilla on 12 vuoden kokemus alalta, sillä hän aloitti työt työnjohtajana konepajalla vuonna 2007.  ”Vaikka minulla on 12 vuoden työkokemus alalta, niin joka päivä opin edelleen jotakin uutta. Ja se onkin tämän työn suola.”

Tulevaisuuden suunnitelmista ja kehityskohteista Tomi Heinonen mainitsee heti uuden työvoiman. ”Uutta, nuorta työvoimaa täytyisi saada. Kaikkein tärkeintä olisi luoda jatkumoa tulevaisuuteen.” Alan haasteena on sesonkiluontoinen työ, kun talvisin on hieman hiljaisempaa. ”Nuoret ymmärrettävästi haluavat työltä jatkuvuutta. Toisen haasteen alalle tuo reissaaminen. ”Kovin paljoa ei meilläkään ole paikallista työtä, vaan miehet ovat käytännössä aina reissun päällä.  Toivottavasti alasta kiinnostuneita löytyy vielä tulevaisuudessakin, jotta koulutukset saadaan säilymään ja sen myötä uusia ammattilaisia työelämään. Tämän alan työtehtävät ovat aika lailla sidoksissa koko yhteiskuntaan, koska ollaan energian ja sähkön tuotannon kanssa tekemisissä”, Tomi Heinonen summaa.

Tämän hetken työllisyystilanne näyttää Tomi Heinosen mukaan ihan hyvälle, maailman tilanteesta huolimatta. ”Juhannuksen molemmin puolin ollaan Äänekosken asennustyömaalla ja heti juhannuksen jälkeen alkaa Kokkolassa luvon uusiminen. Syksyllä päästään aloittamaan iso työmaa Naantalissa, jossa me hoidetaan kaukolämpövaihtimen putkitus.

Yksikön vahvuudeksi Tomi Heinonen mainitsee vankan kokemuksen ja sitoutuneisuuden. ”Kun työntekijöille annetaan työtehtävä, niin se hoidetaan maaliin asti sovitussa ajassa. Olemmekin pysyneet hienosti sovituissa aikatauluissa ja siitä olen todella ylpeä. Positiivista palautetta on aina mukava saada, sillä sehän kertoo siitä, että asiakas on tyytyväinen. Positiivista palautetta täytyy myös itse muistaa välittää eteenpäin henkilöstölle, jotka tekevät työn ja toimivat yrityksen asiakaspalvelijoina olipa työnkuva mikä tahansa. Positiivisuus kantaa muutenkin työelämässä, niin kuin elämässä yleensäkin”, Tomi summaa.

Lopuksi Tomi kertoo missä Laukaan yksikkö on ehkä Suomen paras. ”Meillä on erittäin hyviä asiakaskokemuksia vaihtimien putkituksista vuosien varsilta. Kappalemäärä voi olla muutama tuubi tai massa voi olla 90 tonnia. Tässä asiassa me ollaan ihan huippuja.”

Ota yhteyttä:
Tomi Heinonen
050 546 1628
[email protected]

Tutustu myös

ULKOINEN TIEDOTE

ULKOINEN TIEDOTE

SSG Sahalan myynti Elcoline Groupille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän