Oulun yksikkö – valmiina Pohjois-Suomen valloitukseen

SSG Sahala Oy avasi keväällä 2020 uuden yksikön Oulun Ruskoon palvelemaan Pohjois-Suomen teollisuusyritysten mekaanisen kunnossapidon tarpeita. Oulun yksikön palveluihin kuuluvat mm. kone- ja laiteasennukset, -huollot sekä höyry- ja prosessiputkistojen valmistus sekä asennus.

Uusi yksikkö lähtee nöyrästi, mutta kunnianhimoisesti hakemaan ja kasvattamaan asiakaskuntaansa prosessi-, kaivos- sekä energiatekniikan sektorilta Pohjois-Suomen sekä Kainuun alueelta, kuten tavoitteena myös saada jalkaa Pohjois-Ruotsin työmaille. ”Koen että Ruotsi on houkutteleva markkina meille suomalaisille. Tiedän itse Ruotsissa työskenneltyäni, että ruotsalaiset arvostavat todella paljon suomalaista ammattitaitoa, työn laatua sekä sitä sisukasta tekemisen meininkiä, ollaan tästä siis kansana ylpeitä,” kertoo Oulun yksikön työnjohtaja Henry Ekblom. Oulun yksikössä työskentelee tällä hetkellä seitsemän asentajaa ja hitsaajaa sekä työnjohtaja Henry Ekblom. ”Tarkoituksena on lähteä pikkuhiljaa kasvattamaan henkilömäärää, kunhan saadaan toiminta ensin kunnolla käyntiin”, kertoo Henry. Oulun yksikön työntekijöiden keski-ikä on tällä hetkellä noin 45 ikävuoden tietämillä ja Henry toivookin saavansa tulevaisuudessa myös nuorempaa sukupolvea kasvamaan yksikön konkareiden rinnalle. ”Olisi mieluisaa saada nuorempaakin sukupolvea mukaan teollisuuteen, jottei tämä tärkeä ala koe täyttä inflaatiota; teollisuuden tarpeet kasvavat, mutta osaavat henkilöresurssit vähenevät.”

Tämän kevään ja kesän Oulun yksikön resurssit on sitonut Stora Enson OCO-projekti, jossa tehdas siirtyy paperista kartongin valmistukseen–luonnollinen siirtymä nykyisessä markkinaympäristössä. ”Kaikki yksikkömme asentajat ovat mukana projektissa, ja tällainen iso projekti on ollut itsellenikin uutena SSG Sahalan toimihenkilönä erittäin mielenkiintoinen ja mieluisa haaste”, Henry kiittelee. ”Kun tehdään vaativia nostoja usean tonnin massan omaaville laitteille sekä konstruktioille, on suunnitelmallisuus, huolellisuus ja sen mukaan työturvallisuus erittäin tärkeässä roolissa. Tässä olemmekin mielestäni suoriutuneet hienosti tiiminä. — Isäni on minulle aikanaan opettanut, että työstä on palattava joka päivä terveenä kotiin, tätä samaa haluan viestiä muillekin”, Henry summaa. OCO-projektin laiteasennukset suurimpien nostotöiden osalta ovat takanapäin, mutta laiteasennukset jatkuvat ja projektin parissa jatketaan pitkälle myöhäissyksyyn. ”Tämän projektin parissa työskentely on ollut todella monipuolista ja joka päivä on oppinut jotakin uutta.”

OCO-projektin valmistuessa Oulun yksiköllä on tarkoitus istua alas ja lähteä yhdessä kehittämään yksikön toimintaa eteenpäin. Ennen yksikön perustamista SSG Sahala Oy suunnitteli, miten voisi palvella myös pohjoisen tehtaita–Suomessa ja Ruotsissa–ja OCO-projekti antoikin vauhdikkaan sysäyksen suunnitelmille ja yksikön perustamiselle. ”Tästä on hyvä lähteä jatkamaan yksikön toiminnan kehitystä ja kasvua. Pidän itse tärkeänä myös sitä, että työntekijät pääsevät vaikuttamaan työtehtäviinsä ja saavat niitä hommia, jotka motivoivat ja kehittävät heitä eteenpäin yksilöinä sekä täten myös ryhmänä”, Henry kertoo.

Henry Ekblom on toiminut aiemmin eri yritysten palveluksessa mm. asentajana, työnjohtajana sekä dokumentoijana. ”Työkokemusta löytyy laidasta laitaan ja pidän sitä vahvuutenani. Olen ollut mukana myös perheyrityksessämme ja tehnyt töitä niin Suomen kuin Ruotsin puolella.” Henry kertoo huomanneensa jo lyhyessä ajassa, että heidän yksikössä on todella upea työporukka, jonka kanssa on mukava tehdä töitä. ”Minut on otettu esimiehenä hyvin vastaan. En pelkää kritiikkiä ja pyydänkin työntekijöitä antamaan reilusti palautetta, jotta voisin itsekin kehittyä esimiehenä. Vaikka Oulun yksikön operatiivinen johtaminen kuuluu Henrylle, hän haluaa lähettää kiitokset ammattitaitoisille työmiehilleen: ”Johtaminen on tärkeää, mutta kentällä ne hommat oikeasti hoidetaan ja suoritus punnitaan. Ylpeydellä voin sanoa, että olemme Oulun yksikkönä ainutlaatuinen tiimi. Nöyrimmät kiitokseni haluan myös välittää Varkauden yksikön suuntaan toimitusjohtaja Petri Salolle ja asennusjohtaja Marko Jyrkkäselle tästä mahdollisuudesta päästä SSG Sahala Oy:n tiimiin mukaan!”

Kaikissa mekaaniseen kunnossapitoon liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Henry Ekblom
Puh. 040 630 3843
[email protected]

Tutustu myös

ULKOINEN TIEDOTE

ULKOINEN TIEDOTE

SSG Sahalan myynti Elcoline Groupille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän